Donderdag inloopbijeenkomst recreatiegebied Strand Horst Ermelo

Donderdag vindt er een inloopbijeenkomst rond recreatiegebied Strand Horst in Ermelo plaats. De bijeenkomst vindt plaats in theaterzaal de Dialoog. Onderwerpen zijn het ontwerpbestemmingsplan, plan-MER en het beeldkwaliteitsplan van recreatiegebied Strand Horst. Vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur kunnen geïnteresseerden vrij inlopen voor een toelichting op de plannen en informatie over de mogelijkheid om hun reactie te geven. Ook de initiatiefnemers zijn aanwezig om hun plannen toe te lichten.

Het ontwerpbestemmingsplan dat de ontwikkelingen voor verblijfsrecreatie, recreatieve voorzieningen, hotel en evenementenplan mogelijk moet maken, ligt vanaf 20 december 2018 ter inzage. Het is de bedoeling dat het bestemmingsplan zo spoedig mogelijk ter vaststelling voorgelegd kan worden aan de gemeenteraad. Als de raad instemt met het bestemmingsplan kunnen ondernemers binnenkort hun wensen om gaan zetten naar concrete plannen.

De gemeente wil de kansen van het gebied nog meer benutten voor recreatie, toerisme en natuur. Samen met verschillende initiatiefnemers zijn we bezig concrete plannen te ontwikkelen om het recreatiegebied nog aantrekkelijker te maken zodat er gedurende het gehele jaar activiteiten aangeboden worden. Zo blijft het gebied interessant voor strandgasten en ontstaat er een gevarieerder aanbod.

Lodges bij Telstar Surf, vakantieappartementen boven Bellini’s en Wok Inn, drijvende vakantiewoningen in de jachthaven, kleine uitbreiding bij Fundustry Events voor dagrecreatie en het realiseren van een evenementenhal en hotel naast het pontje worden zo mogelijk gemaakt. Ook de gewenste natuurontwikkeling bij het Groene Kruispunt maakt onderdeel uit van de plannen. De gemeente hoopt dat de plannen doorgang kunnen vinden, zodat Ermelo straks ook op het gebied van waterrecreatie op de toeristische kaart kan worden gezet.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *