Vallei en Veluwe alert door hoge waterstanden

Door hoge waterstanden in de rivieren Rijn en IJssel is Waterschap Vallei en Veluwe alert op het goed afvoeren van te veel water, zodat overstromingen niet plaatsvinden. Er is sprake van een verhoogde afvoer door de rivier. Dit is een normale situatie. Bij deze situatie voert het waterschap de komende dagen en ook het weekend in dagdienst dijkcontroles uit.

De verwachting is dat zaterdagochtend 8 februari bij Lobith, de plaats waar het water via de Rijn Nederland binnenkomt, het water tot een hoogte van 13.75 meter reikt. Als gevolg hiervan stroomt zondag 9 februari water over de zomerkade de polder bij De Hoven (Zutphen) in. Naar het lager gelegen noorden toe betekent dat in de nacht van zondag (9 februari) op maandag (10 februari) water mogelijk in de polder Hoenwaard stroomt. Dit is dan het gevolg van de combinatie verwachte storm en hoogwater.
In de Nederrijn zijn alle schuiven van de buitendijkse polders dicht. De verwachting is dat daar geen instroom als gevolg van hoogwater plaatsvindt. Het waterschap houdt dagelijkse controles, inclusief het naderende weekend.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *