Overeenstemming over aanpak overlast hondengeblaf ‘De Ark’

Omwonenden, de Gelderse Natuur- en Milieufederatie, dierenopvangcentrum De Ark en de gemeente Harderwijk hebben een compromis gesloten over het indammen van de geluidsoverlast van dierenopvangcentrum De Ark. Doordat alle partijen nu water bij de wijn doen, is eindelijk een oplossing in zicht gekomen. De afspraken die tot overeenstemming hebben geleid zijn vastgelegd in een intentieverklaring die de partijen hebben ondertekend. Wethouder Companjen: “Ik ben blij dat we na 10 jaar en goed overleg uiteindelijk tot deze oplossing zijn gekomen.”

De Ark plaatst geluidwerende schermen en verbouwt de buitenkennels met geluidwerend materiaal. Ook brengt De Ark de capaciteit van het aantal honden terug. Het aantal honden wordt stapsgewijs pas weer verhoogd, als uit geluidmetingen blijkt dat deze verhoging binnen de afgesproken geluidnormen blijft.
Omwonenden zijn op hun beurt bereid te stoppen met hun juridische strijd tegen het ‘Veegplan’ bestemmingsplan Buitengebied. In dit plan is de huidige bebouwingsoppervlakte van ‘De Ark’ gelegaliseerd. Hierdoor kan ‘De Ark’ nu verder met de verbouwingen aan de buitenkennels om deze geluidwerend te maken.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *