Ontwikkelingen rondom de N302

Onlangs heeft overleg plaatsgevonden tussen de gemeente Harderwijk en de Bedrijvenkring Harderwijk. Onderwerp van gesprek was de stand van zaken omtrent het verkeersonderzoek “Verkeersafwikkeling Lorentz van en naar de N302”. Ook is er onder andere gesproken over de verkeersveiligheid op de Lorentzstraat nabij de Marie Curiestraat.

Oorspronkelijk was het plan om de feitelijke verkeerssituatie ter plaatse inzichtelijk te maken met verschillende verkeerstellingen zoals dat eerder al is gedaan bij het kruispunt met de Newtonweg. Dit onderzoek heeft nog niet kunnen plaatsvinden door de corona-maatregelen en de grote impact hiervan op de dagelijkse verkeerssituatie.

De gemeente Harderwijk gaat samen met de provincie toch doorpakken nu. De gemeente schakelt een verkeerskundig adviesbureau in welke een verkenning gaat uitvoeren van de verschillende knelpunten en per locatie met een uitgewerkte oplossing komt. De Bedrijvenkring Harderwijk wordt bij het onderzoek en de uitwerking betrokken. Overigens is de opdracht breder dan alleen de verkeerssituatie aan de zijde van Lorentz. Ook verschillende locaties aan de andere zijde van de N302 behoren tot de opdracht. Denk hierbij onder andere aan de aansluiting van de wegenstructuur voor Waterfront Fase 3 en de verkeerssituatie bij basisschool DOK-19.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *