Positieve en gezonde leefomgeving voor jongeren in Ermelo, Harderwijk en Putten

Op 23 mei was de lokale aftrap van ‘Opgroeien in een kansrijke omgeving’ (OKO) in het jongerencentrum LOEV in Ermelo. Tijdens deze bijeenkomst spraken de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Putten met professionals, ouders/verzorgers en een aantal jongeren. Samen zetten ze de eerste stappen naar een positieve en gezonde leefomgeving voor jongeren.

Er zijn 3 belangrijke speerpunten
Jongeren ontwikkelen zich beter als ze opgroeien in een positieve, gezonde en veilige leefomgeving. Zo’n leefomgeving willen de gemeenten samen met belanghebbenden creëren voor de jongeren (10-18 jaar). Daarvoor moeten een aantal belangrijke zaken worden verbeterd. Dit zijn de ‘speerpunten’, waar mee aan de slag wordt gegaan:

  • Ouder(s)/verzorger(s) versterken in hun opvoedrol en bewust maken van hun positieve invloed op hun kind(eren) – domein gezin
  • Ouder(s)/verzorger(s) helpen bij het bouwen van een netwerk met andere ouders – domein peergroep, leeftijdsgenoten
  • Creëren van een positief schoolklimaat waar jongeren zich veilig voelen (en iemand hebben om mee te praten) – domein school

Ermelo, Harderwijk en Putten gaan in werkgroepen aan de slag
Wat zijn de grootste aandachtspunten binnen de speerpunten? En waar liggen kansen om dit aan te pakken? Daarover voerden de gemeenten interessante gesprekken met deelnemers uit verschillende organisaties en met jongeren zelf. Ook werd besproken wie er nodig zijn om de speerpunten tot een succes te maken. Ermelo, Harderwijk en Putten hebben inmiddels de eerste werkgroepen gevormd. De werkgroepen gaan vanaf nu per domein aan de slag met de speerpunten.

Meedoen met een werkgroep?
De gemeenten zeggen nog veel hulp en ideeën te kunnen gebruiken. Bent u ouder, verzorger of als belanghebbende betrokken bij één van de speerpunten? Dan bent u van harte welkom om mee te doen in een werkgroep. Wilt u meedoen of heeft u vragen? Neem dan contact op met Nikita van Taarling via n.vantaarling@tactus.nl (Projectleider OKO Harderwijk, Ermelo en Putten).

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *