KlimaatKeet komt langs in Barneveld, eerste 25 bezoekers krijgen plant

Inwoners van Barneveld die een klimaatvriendelijkere leefomgeving willen, maar niet goed weten waar te beginnen, kunnen kennis maken met de KlimaatKeet van Gewoon Dóén. Deze staat vrijdag 9 augustus van 10.00 uur tot 13.00 uur voor het gemeentehuis van Barneveld. De eerste 25 bezoekers krijgen een gratis vaste plant. Steeds vaker hebben we te maken met warmer en droger weer, waardoor de piekbuien flink toenemen. De kans op wateroverlast, hittestress of droogteschade neemt toe. We zullen onze omgeving en ons gedrag met elkaar moeten aanpassen.

Vergroenen en hergebruik regenwater
Hiervoor moeten worden ingezet op het vergroenen van onze omgeving, het verminderen van verharding en het opvangen en hergebruiken van regenwater. Alleen samen met inwoners, bedrijven en organisaties lukt dit.

Gratis advies in de KlimaatKeet
In de KlimaatKeet krijgen belangstellenden gratis advies over het afkoppelen van regenwater van het riool en het klimaatbestendig maken van de tuin. De KlimaatKeet reist van dorp tot dorp en van wijk tot wijk. De KlimaatKeet staat elke week op een andere plek. Meer info is te vinden op de website www.gewoondoen.direct.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *