‘3×3 Basketball kan explosief groeien na olympisch succes’

3×3 Basketbal was tot de Olympische Spelen een onbekende sport bij het grote publiek. Maar na de gouden medaille voor Nederland gaat de sport explosief groeien. Dat merken ze ook bij het Harderwijkse Rebound ’73, meldt Omroep Gelderland. “We hebben nu al een wachtlijst waarop dertig namen staan. Dat zijn stuk voor stuk jongeren die heel graag lid willen worden.” Bauke Keulen is een tevreden voorzitter van een basketbalvereniging waar toekomst in zit. “We groeien explosief.”

Druk op het veld
Het 3×3 veldje aan de Harderwijkse Parkweg is zo nieuw dat het nog niet eens via Google Maps te vinden is. De jeugd heeft het al wel ontdekt. Ondanks de tropische temperaturen is een groep jongeren zondag bezig met een vriendelijke krachtmeting. En die kracht is belangrijk, zegt Niels: “Je hebt een goede conditie nodig want alleen zo kan je de tegenstander volgen. Ik vind het prachtig.”
Zijn maatje Tjebbe vult hem aan: “Ja en het gaat allemaal ook heel snel.” Nog geen twee seconden later scoort Tjebbe na een korte dribbel en sprint.

Toekomst en Geluk
Al voor de Olympische Spelen schraapte Rebound ’73 meer dan 50 .000 euro bijeen om dit veld te kunnen aanleggen. De grond is beschikbaar gesteld door de gemeente Harderwijk. De basketbalvereniging kon ook niet voorspellen dat Nederland het goud zou veroveren. Maar nu zit voorzitter Bauke met een luxeprobleem: “Heel graag zou ik alle leden van de wachtlijst op willen nemen in Rebound ’73.”

Bron: Omroep Gelderland

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *