De Hooge Riet genomineerd voor ‘Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit’

De Hooge Riet in Ermelo is genomineerd voor de ‘Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit’. Deze prijs wordt in november 2024 voor de 10e keer uitgereikt. Het thema dit jaar is ‘Thuis voelen’. De Hooge Riet, een voormalig sanatorium uit 1939, is de afgelopen jaren zorgvuldig gerestaureerd en verbouwd tot een modern appartementencomplex. Het bijzondere aan dit project is dat de oude elementen bij de nieuwbouw bewaard zijn gebleven. Samen met de prachtige binnentuinen is dit een unieke woonomgeving. “Daar zijn we als gemeente echt wel trots op,” zegt wethouder Van Veen. Hij hoopt dan ook dat De Hooge Riet op 21 november de prijs wint.

Genomineerd in de categorie Wonen & Woonomgeving
In het voorjaar besloot de gemeente Ermelo om De Hooge Riet in te zenden voor deze prestigieuze prijs. In totaal zijn er 56 projecten ingediend, waarvan een shortlist is samengesteld. De Hooge Riet is genomineerd in de categorie Wonen & Woonomgeving, samen met 9 andere projecten. Er is ook een tweede categorie, Leefbaarheid & Sociale Verbinding, met 10 genomineerden.

Wie bepaalt de winnaar?
Een onafhankelijke jury, onder leiding van Hans Esmeijer, oud-voorzitter van het Gelders Genootschap en oud gedeputeerde, kiest de winnaars van beide categorieën. Op donderdag 21 november 2024 wordt bekendgemaakt welk project de prijs van €10.000,- wint. Dit bedrag moet worden besteed aan het winnende project. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs van €10.000,-. Vanaf midden september 2024 kan iedereen stemmen via de website van de provincie.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *