Putten haalt ‘gevaarlijke’ fietspalen weg

Elk jaar belanden ongeveer 1.500 mensen in Nederland op de eerste hulp door een ongeluk met onveilige palen op fietspaden. Vooral ouderen of mensen die onbekend zijn in de omgeving lopen meer risico. Ze zien de paaltjes vaak te laat, wat tot ongelukken leidt. Dit soort eenzijdige fietsongelukken wil de gemeente Putten zoveel mogelijk voorkomen.

Wat gaat Putten er aan doen?
De gemeente Putten gaat de gevaarlijke paaltjes op fietspaden aanpakken. Na een zorgvuldige afweging is besloten om fietspalen op bepaalde plekken weg te halen. Dit gebeurt bijvoorbeeld waar het duidelijk is dat een fietspad begint en waar geen auto’s mogen rijden. Waar de paaltjes echt nodig en goed zichtbaar zijn, blijven ze staan. Wel vervangt Putten de stalen fietspalen door fietsvriendelijke kunststof varianten. Ook controleert de gemeente de breedte van de doorgang, zodat er genoeg ruimte is voor fietsers maar auto’s wel worden tegengehouden. Om de zichtbaarheid van de paaltjes te verbeteren, vernieuwt de gemeente de markering op de weg.

Denkt u met de gemeente Putten mee?
Inwoners van de gemeente Putten weten als geen ander op welke plekken men paaltjes tegenkomt op de fietsroute naar het dorp, school of het werk. Staan er fietspalen die gevaarlijk of onnodig zijn? Laat het de gemeente Putten weten via www.putten.nl/fietspalen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *