Subsidie voor innovatieve samenwerking in landbouw Gelderland

Boeren kunnen samen met partners in de keten vanaf 30 september 2024 subsidie aanvragen voor een innovatief samenwerkingsproject. Vernieuwingen in de keten komen in aanmerking voor 100% subsidie. Het gaat daarbij om het doorontwikkelen of praktijkrijp maken van nieuwe concepten. Deze subsidie met de naam ‘Samenwerking voor innovatie in het kader van Europees Innovatie Partnerschap (EIP)’ is onderdeel van het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). De innovatieve projecten moeten een bijdrage leveren aan de overgang naar een toekomstbestendige landbouw en de uitwisseling van kennis hierover. Projecten kunnen bijvoorbeeld technische of sociale innovaties in het voedselsysteem (van productie tot consumptie) of de non-foodketen zijn. Bij non-food kan gedacht worden aan gewassen voor biobased bouwmateriaal of kleding.

Maximaal 200.000 euro subsidie
De hoogte van de subsidie bedraagt ten minste € 35.000 en maximaal € 200.000. Het totale subsidiebedrag is € 5 miljoen. Het subsidiepercentage is 100%, met uitzondering van kosten voor investeringen in bedrijfsmiddelen. Voor deze kosten is het subsidiepercentage 40%. Aanvragen kunnen gedaan worden door tenminste 2 boeren en minimaal 1 ketenpartner. Aanvragen kan van 30 september 2024 tot en met 16 januari 2025.

Innovatie is de sleutel
Veel agrariërs willen verduurzamen. De provincie wil hen de steun geven die ze daarvoor nodig hebben. Innovatieve technieken en ideeën vormen daarbij de sleutel. 

Gemeenschappelijk Landbouwbeleid
Het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ondersteunt toekomstbestendige landbouw: veerkrachtige bedrijven, gezonde natuur en een leefbaar platteland. Het GLB biedt een groot aantal landelijke en provinciale subsidies en andere instrumenten voor initiatieven die hieraan bijdragen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *