Bouw woningen Bilderdijkstraat Putten feestelijk van start

Op vrijdag 13 september vond een feestelijke start plaats van de bouw van het nieuwbouwproject aan de Bilderdijkstraat. Alle partijen die deze bouw mogelijk maken stonden stil bij deze mijlpaal. Met de bouw van 40 woningen krijgt de woningmarkt in Putten een impuls. De start van de bouw werd symbolisch gemarkeerd door het gezamenlijk ingooien van zand in de draaiende betonmolen, een actie die de samenwerking tussen alle partijen benadrukte. Te weten: de provincie Gelderland, gemeente Putten, Woningstichting Putten en aannemers De Bunte en G.G. Aalten.

Subsidie en samenwerking

Nadat de betonmolen aan het werk is gezet, spraken de diverse partijen de aanwezigen toe. Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil van Provincie Gelderland, verwijst in zijn korte toespraak naar de subsidie ‘SteenGoed Benutten’. “Een subsidie waarmee we verouderde woongebieden aanpakken en de woningbouw versnellen, precies zoals in de Bilderdijkstraat het geval is.”

Wethouder Bertus Cornelissen sprak zijn dankbaarheid uit naar alle betrokken partijen. “Na jaren van voorbereiding is het altijd goed wanneer daadwerkelijk zichtbaar is waartoe een ieders inspanning leidt.”

40 nieuwe woningen

Peter Lanting, ontwikkelmanager Woningstichting Putten, voegde hieraan toe: “We zijn trots op de toevoeging van 24 sociale huurwoningen, die een belangrijke bijdrage leveren aan betaalbaar wonen in Putten.”

Ook aannemers De Bunte en G.G. Aalten, lieten van zich horen. Ernst Prosman, vastgoedontwikkelaar van De Bunte ging in op de gewonnen tender. “Geweldig dat we ons duurzame plan door de winst van de tender mogen verwezenlijken en een comfortabele leefomgeving kunnen creëren waar bewoners én de natuur kunnen floreren.” Onder de noemer Klein Schovenhof wordt er gebouwd aan acht betaalbare koopappartementen.

Voor de bouw van de acht twee-onder-een-kapwoningen geldt dat deze dit najaar nog van start gaat. De Hervormde gemeente van Putten laat hiervan twee woningen bouwen. G.G. Aalten is verantwoordelijk voor de overige zes. Jasper Aalten, directeur G.G. Aalten: “Onze architect heeft enorm zijn best gedaan voor een mooi ontwerp. Ik vind het prachtig dat wij ons steentje bij kunnen dragen om deze woningen als plaatselijke aannemer in Putten te bouwen.”

Hopelijk kunnen eind 2024, begin 2025 de eerste sleutels worden overhandigd.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *