Ermelo: ontwerp Hart van Horst klaar voor inspraak

De gemeente Ermelo stelt vanaf 29 september het ontwerp van de stedenbouwkundige visie voor Hart van Horst beschikbaar voor inspraak. Dit plan vormt een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van het gebied, waar ruimte wordt gecreëerd voor de bouw van mogelijk 95 nieuwe woningen.

Uitgebreid plan voor nieuwe woningen
De visie geeft richting aan de toekomstige ontwikkeling van Hart van Horst, een gebied dat door de gemeenteraad is aangewezen voor geclusterde woningbouw. In december 2023 sprak de raad zich positief uit over een plan voor 62 woningen en de verplaatsing van enkele bedrijven in het gebied. Sindsdien is de visie verder ontwikkeld, waarbij het aantal woningen is uitgebreid naar mogelijk 95. Dit is mogelijk door de wens van de gemeenteraad voor twee-onder-een-kapwoningen in dit gebied. En doordat het plangebied is uitgebreid met nieuwe locaties aan de Telgterweg en de Bulderweg als gevolg van de uitplaatsing van een agrarisch veehandelsbedrijf.

Woningbouw met oog voor de toekomst
Volgens wethouder Ronald van Veen speelt Hart van Horst een belangrijke rol in het oplossen van het woningtekort: “In Ermelo staan we voor een grote woningbouwopgave en met de mogelijke ontwikkeling van Hart van Horst vullen we deze deels in. Daarbij hebben we speciale aandacht voor de biodiversiteit en herontwikkeling van de Horstsche Beek.”

Inwoners denken mee over de plannen
De gemeente nodigt inwoners uit om hun mening te geven. Het ontwerp ligt zes weken ter inzage, waarin zienswijzen kunnen worden ingediend. Om bewoners goed te informeren, organiseert de gemeente een inloopavond. ” We vinden het belangrijk dat onze inwoners betrokken zijn bij het proces. Het plan is zorgvuldig opgesteld, maar we willen zeker weten dat alle zorgen en ideeën van onze inwoners worden meegenomen. Daarom roepen we iedereen op om zijn mening te geven.” zegt wethouder Van Veen.

Vervolgstappen
De verdere ontwikkeling van Hart van Horst is mede afhankelijk van de beschikbare capaciteit van de afdeling Ruimtelijke Ordening, die momenteel beperkt is. Dit kan leiden tot vertraging bij de behandeling van omgevingsplannen, een probleem dat veel gemeenten kennen. De gemeente zoekt naar manieren om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zodat de woningbouwplannen voor Hart van Horst tijdig kunnen worden gerealiseerd.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *