Harderwijk gestart met Maand van Burgerschap 2024

Harderwijk is gestart met de Maand van Burgerschap. Elk jaar rond oktober wordt in de gemeente Harderwijk extra stilgestaan bij het thema burgerschap. Voor de gemeente staat dit voor het inspireren, waarderen en verbinden van de inwoners.

Dit jaar is het thema: De Toekomst is van ons Samen! Het gaat over samenleven met de buren in de wijk. Maar ook over duurzaam ondernemen in de gemeente, Nederland of zelfs de hele wereld. Het gaat om inwoners die met pensioen zijn, maar die nog wel dromen en doen. En om luisteren naar de stem van kinderen en jongeren.

Programma Maand van Burgerschap

Vrijdag 4 oktober – Evenement: Stralend leven! Ontmoetingsmarkt 65+ (gratis)
Stralend Leven! gaat over ontmoeten en inspireren, om zo gezond en prettig mogelijk oud te kunnen worden. Er is een informatiemarkt met lokale organisaties en verenigingen, ook zijn er verschillende demonstraties, (actieve) workshops én is er een inspiratieplein met een hapje en een drankje.

10:00 – 16:00 uur
MFC De Roef

Zaterdag 5 oktober – Nieuwe inwonersbijeenkomst
Op deze dag heten de burgemeester, wethouders en gemeenteraad alle nieuwe inwoners van harte welkom. Na een warm welkom in het Huis van de Stad ontdekken de nieuwe inwoners via excursies de leukste plekjes in de Hanzestad.

Vrijdag 11 oktober – TEDx – the future is coming…
Sprekers belichten op inspirerende wijze verschillende actuele thema’s. Denk bijvoorbeeld aan de kracht van emoties, lessen van een geschiedkundige of een maatschappelijk thema als femicide.

19:00 uur
MFC De Roef
Info en tickets: www.tedxharderwijk.nl

Woensdag 23 oktober – Verkiezing nieuw kindercollege
De feestelijke verkiezing van het nieuwe kindercollege: een kinderburgemeester en kinderwethouder. De deelnemers pitchen wat zij belangrijk vinden voor onze gemeente en hoe zij zich hiervoor in willen zetten. De jury, onder leiding van burgemeester Jeroen Joon, bepaalt wie er verkozen wordt.

Dinsdag 5 & woensdag 6 november – Voorstelling Huis van Sarah (gratis)
Een multimediale theatervoorstelling over de grote uitdagingen in onze maatschappij. Hoe gaan we met de wereld om? Hoe laten we haar achter? De techniek speelt hierbij een hoofdrol. Het zet je aan het denken over jouw rol in een toekomstbestendige samenleving. Op 5 november is de voorstelling voor studenten en scholieren. Op 6 november zijn ondernemers en werknemers, die zich bezighouden met duurzaamheid, techniek en installatie welkom.

18:30 uur
Congrescentrum Bouw & Infra
Info en tickets: www.wij-techniek.nl/huisvansarah

Samen met inwoners werken aan de toekomst
Harderwijk zegt graag en nauw samen te werken met de inwoners aan een gezamenlijke toekomst. Zo zijn er verschillende inwonergroepen die op allerlei thema’s met de gemeente meedenken. Bijvoorbeeld over het thema ‘iedereen moet mee kunnen doen’. Meer weten? Neem contact op via burgerschap@harderwijk.nl.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *