Tegeltaxi Zeewolde gaat weer rijden

Maandag 21 oktober rijdt de tegeltaxi in Zeewolde weer. Om te helpen bij het vervangen van tegels door planten rijdt op maandag 21 oktober de tegeltaxi om tuintegels en klinkers op te halen.

Tegelruilactie
Tegels (minimaal 1 m2) kunnen worden opgehaald door de tegeltaxi. Deelnemers maken kans op één van de 70 biologische (gifvrije) plantenpakketten die door IVN Flevoland zijn samengesteld. Aanmelden kan via www.duurzaamzeewolde.nl.

Belang van de huismus
Deze actie wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Huismus Zeewolde. De huismus is een vogelsoort die in Nederland van nature in het wild voorkomt. Huismussen vormen daarom een belangrijk onderdeel van het milieu. Ze eten insecten en zijn een prooi voor roofvogels. Bovendien spelen ze een rol bij de verspreiding van planten, door zaden naar verschillende plekken te vervoeren. De afgelopen tientallen jaren is het aantal huismussen in Nederland sterk gedaald, vooral doordat er niet genoeg nest- en schuilgelegenheid meer is in onze tuinen.

Week van de Huismus
Daarom organiseert IVN Flevoland in de week van 14 tot en met 20 oktober, de Week van de Huismus in Zeewolde. Tijdens deze week is het doel meer aandacht voor het belang van de mus te creëren onder Zeewoldenaren. In deze week geeft IVN Flevoland ook een lezing over de huismus en wordt er een gastles over biodiversiteit en de huismus gegeven op twee basisscholen. Meer informatie over de Week van de Huismus is te vinden op de website: www.ivn.nl/WeekvandeHuismusZeewolde.

Plantenpakket
In het biologische plantenpakket, dat men kan ontvangen in het kader van de tegelruilactie, zitten struiken waar huismussen dol op zijn. Hierin kunnen ze schuilen voor roofdieren, hun nestje maken en voedsel vinden in de vorm van bessen en insecten. Met het pakket kunnen deelnemers één vierkante meter van hun tuin vergroenen. Bij het pakket ontvangt men tips over de aanplant en de verzorging. Aanmelden kan via: http://www.duurzaamzeewolde.nl/klimaatadaptatie/de-tegeltaxi-rijdt-weer .

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *