Tegeltaxi haalt tuintegels gratis op in Harderwijk

De Tegeltaxi in Harderwijk haalt tuintegels gratis op in het kader van het NK Tegelwippen. Inwoners van de Noord-West Veluwe worden gestimuleerd om hun tuintegels door groen te vervangen en gratis de tegeltaxi te reserveren. Ook andere gemeenten bieden deze dienst aan. In Harderwijk worden oude tegels op maandag 4 november gratis aan huis opgehaald. Het is het laatste ophaalmoment voor dit jaar.

Geld terug voor groene maatregelen
Met groene maatregelen bereiden inwoners hun tuin voor op veranderingen in het klimaat. Iedereen die tegels heeft gewipt of op een andere manier groene maatregelen in de tuin neemt, kan hier subsidie voor aanvragen. De subsidieregeling is sinds kort uitgebreid. Bij een gezamenlijke aanvraag (3 huishoudens of meer) krijgt men 25% extra subsidie. Meer informatie en aanvragen via de webpagina Subsidieregeling van de gemeente Harderwijk.

NK tegelwippen
De tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen. Het NK vindt plaats tot 31 oktober 2024. Tijdens deze landelijke wedstrijd gaan 150 gemeenten de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *