Nunspeet komt met subsidie voor isolatie van woningen met laag energielabel

De gemeente Nunspeet stelt een nieuwe subsidieregeling beschikbaar voor isolatiemaatregelen aan woningen met een laag energielabel.

Isolatie
Met de subsidie kunnen woningeigenaren op verschillende manieren isolatiemaatregelen uitvoeren. Bijvoorbeeld het isoleren van muren, daken en vloeren of het vervangen van glas. Alleen woningen die voldoen aan de voorwaarden komen in aanmerking voor de subsidieregeling. Met de subsidieregeling wil de gemeente Nunspeet het verduurzamen van woningen gemakkelijker maken. Door te isoleren kunnen woningeigenaren profiteren van lagere energielasten en meer comfort. Het is een tijdelijke isolatieactie die op verschillende manieren uit te voeren is.

“Als gemeente vinden we het van belang dat de energierekening voor iedereen betaalbaar blijft. Daarom zetten we met dit project in op het isoleren van de woningen met een laag ener-gielabel”, aldus Jaap Groothuis, wethouder Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Duurzaamheid.

Voorwaarden
De regeling is bestemd voor eigenaren van een woning met energielabel D, E, F, G met een WOZ-waarde onder de € 435.000 in de gemeente Nunspeet. De subsidie kan gebruikt worden voor het isoleren van muren, vloeren, daken en glas. Woningen in de gemeente Nunspeet die recht hebben op de subsidie, ontvangen hierover deze week een informatiebrief.

Verschillende opties
Woningeigenaren kunnen op verschillende manieren meedoen aan de isolatieactie. Zij kunnen de isolatiemaatregelen door een bedrijf in de buurt laten uitvoeren, maar het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan met een doe-het-zelf kadokaart te besteden bij o.a. Praxis. Een andere optie is het gebruik van een declaratieformulier. Woningeigenaren die nog niet weten waar ze moeten beginnen met isoleren kunnen een adviesrapport laten opstellen door een technisch adviseur. Per woning is er maximaal € 1.790 subsidie beschikbaar.

Meer informatie
De gemeente Nunspeet voert de subsidieregeling uit in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl/isolatiesubsidie. Via deze link is de subsidie ook aan te vragen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *