De gemeente Nunspeet is gestart met het vernieuwen van speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken in de openbare ruimte. Ze worden zoveel mogelijk toegankelijk en bereikbaar gemaakt, passend bij elke wijk, zoals omschreven in het plan Spelen, bewegen en ontmoeten 2024-2031. Iedereen kan via een online enquête meedenken over de inrichting van de speelplekken.
Herinrichten speelplekken
In 2025 gaat Nunspeet 8 speelplekken herinrichten. Ook in de jaren daarna worden speelplekken heringericht. De leeftijd en de slijtage van de toestellen en de val-ondergronden bepalen welke plek wanneer aan de beurt is. De gemeente wil inwoners betrekken bij het ontwerpen van de speelplekken. Deelnemen aan deze enquête kan tot en met 24 november 2024. De resultaten van de enquêtes zijn vanaf 6 december openbaar.
In 2025 worden de volgende speelplekken heringericht:
Prins Hendrikerf 1, Nunspeet
Johan Frisoplein 67, Nunspeet
Larikserf 13, Nunspeet
Oosteinderweg 49, Nunspeet
Lugtenbergweg 24, Nunspeet
Uitleg 25, Nunspeet
Martensweg 26, Nunspeet
Boekweitweg 12, Elspeet
De speelplekken worden in het voorjaar van 2025 aangelegd. Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd en de hekken zijn verwijderd, kan er gespeeld worden.
Onderhoudswerkzaamheden
Op dit moment worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd bij de:
Gerbrandystraat 156, Nunspeet (trapveld)
Westeinde 6, Nunspeet (trapveld)
Lugtenbergweg 33, Nunspeet (trapveld)
Op de trapvelden zijn de doelen verwijderd. De grasmat is vlak gemaakt en ingezaaid. Wanneer de grasmat is hersteld, worden nieuwe doelen teruggeplaatst.
Vervangen zand en houtsnippers
Zand in speelplekken wordt gebruikt als kattenbak en zit al snel vol onkruid. Houtschors bederft en moet regelmatig aangevuld worden. Het onderhoud is intensief en kostbaar. Daarom worden deze losse ondergronden de aankomende tijd stap voor stap vervangen door gras. Gras is toegankelijker voor kinderwagens, rolstoelen en rollators. Verder is gras koeler op warme dagen en gemakkelijker in het onderhoud. Om te voorkomen dat er kuilen in het gras ontstaan, legt de gemeente rubber grasmatten onder bijvoorbeeld schommels, glijbanen en duikelrekken.