Flat in Nijkerk loopt forse schade op door brand

Een uitslaande brand heeft enorme schade aangericht in een van de flats in een flatgebouw aan de Vuurdoornlaan in Nijkerk.
Het lijkt daarom vrij onwaarschijnlijk dat de bewoners vandaag terug kunnen naar hun woning. Volgens een woordvoerder heeft de brand een enorme schade veroorzaakt. In overleg met de Woningstichting Nijkerk, eigenaar van het flatgebouw, wordt bekeken of en wanneer een terugkeer mogelijk is.

De brand brak uit in een flat op de eerste verdieping, boven de garageboxen. Op dat moment was er niemand in de flat aanwezig. Het vuur woedde aan de balkonzijde, waar de vlammen metershoog uit de ramen sloegen. De brandweer bestreed het vuur met meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker. De opgetrommelde ambulance hoefde niet in actie te komen.

Bewoners van naastgelegen flats hebben het pand tijdelijk moeten verlaten. Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio hebben de flats op de tweede en derde verdieping, die recht boven de door brand getroffen flat liggen, rookschade opgelopen. Of dat gevolgen heeft voor de bewoners kon hij nog niet zeggen. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

Foto: 112 persfotografie

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *