Storing inschakelen openbare verlichting Putten duurt langer dan verwacht

De storing met het inschakelen van de openbare verlichting in bepaalde wijken in Putten houdt langer aan dan verwacht. Netwerkbeheerder Liander schakelt de openbare verlichting automatisch in, maar zij ervaren een storing in hun systeem. Dit betekent dat het inschakelen van de verlichting tijdelijk handmatig door Liander moet gebeuren.

Storing bekend: gemeente Putten en Liander werken nog aan de oplossing
Liander is de oorzaak van de storing nog aan het onderzoeken. De storing lijkt te komen door een IT-probleem, dat ontstond door de overgang van winter- naar zomertijd. Hierdoor raakte een aantal FlexOVL apparaten verstoord.

Eerder handmatig inschakelen
Totdat de storing is opgelost, zet Liander de verlichting handmatig in groepen aan en uit voor de getroffen locaties. Het kan gebeuren dat niet alle locaties direct bereikt worden en dat sommige verlichting nog niet schakelt. Het kost meer tijd om de verlichting handmatig in te schakelen dan wanneer dit automatisch gebeurt. Daarom start Liander ruim voor het normale schakelmoment met het inschakelen van de verlichting. Hierdoor brandt de verlichting al op het moment dat het donker wordt, om klachten of overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Het kan dus zijn dat bewoners de verlichting eerder aan zien gaan dan normaal.

Avond/ochtendbranders gelijktijdig aan met nachtbranders
Inwoners die avond/ochtendbranders hebben, ervaren dat Liander deze tegelijkertijd inschakelt met de nachtbranders/doorbranders. De avond/ochtendbranders branden dan de hele nacht. Inwoners hoeven hiervan geen melding te maken, Liander is op de hoogte.

Handmatig uitschakelen in de ochtend
Het kan zijn dat de verlichting in de ochtend blijft branden op sommige plaatsen. Ook het uitschakelen heeft namelijk een storing. In zo’n geval schakelt Liander de verlichting handmatig weer uit. Dit duurt ook langer dan automatisch uitschakelen, dus de verlichting kan in de ochtend langer branden dan normaal.

Storing is bekend
Als inwoners een storing waarnemen in een groter aaneen gesloten gebied, bijvoorbeeld in een bepaalde wijk, dan is de oorzaak zeer waarschijnlijk de storing in de FlexOVL apparatuur. deze storing hoeft dan niet apart bij Linader te worden gemeld.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *