Dindoa 1 en A1 hebben kampioenschap in eigen hand

De afgelopen weken waren spannende weken voor Dindoa. Zowel het eerste als de A1 zijn al weken verwikkeld in een strijd om het kampioenschap. Resultaten in beide poules hebben er voor gezorgd dat beide teams het kampioenschap in eigen hand hebben tijdens de laatste speelronde. Eenmaal winnen en het feest is een feit.

De laatste wedstrijd op zaterdag 15 juni is in Almelo tegen AKC en laat dat nou de tegenstander zijn waartegen Dindoa dit veldseizoen het beste op dreef was. In oktober werd thuis met 34-21 gewonnen. Toch zal het er om spannen. Dindoa beslist dit voorjaar de wedstrijden maar met enkele punten in haar voordeel, terwijl AKC tijdens deze periode net als Dindoa nog niet heeft verloren. Mocht Dindoa punten laten liggen, dan zal het moeten afwachten wat concurrent ZKV een dag later op de zondagmiddag doet tegen Apollo.

In de laatste speelronde valt ook de beslissing in de poule van Dindoa A1. Na de thuiswedstrijd op 25 mei tegen NKC ’51 A1 zag de wereld er ineens heel anders uit voor de A1. Door een 6-12 verlies kwam de directe concurrent langszij en had het op basis van onderling resultaat een streepje voor. Dindoa had het kampioenschap niet meer in eigen hand, tot afgelopen weekend. Terwijl Dindoa A1 met 19-12 won van Sparta Zwolle, kwam er geen winnaar uit de onderlinge strijd tussen koploper ASVD en NKC ’51. Dit betekent dat de kampioenstrijd beslist zal worden in een directe confrontatie op de slotdag tussen ASVD A1 en Dindoa A1. Bij een overwinning van de A1 eindigt Dindoa als eerste van de poule, maar bij een gelijkspel of een verliespartij zal ASVD zich mogen kronen tot kampioen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *