Aanpassing verlichting Strokelpad

Begin augustus heeft Dennis Koning van het CDA schriftelijke vragen gesteld over de straatverlichting langs het Strokelpad in Harderwijk. Omwonenden en leden van de sport- en scoutingverenigingen actief op Sportpark ‘De Strokel’ ervaren een onveilig gevoel als ze langs de Strokelweg fietsen.

Het college heeft in haar beantwoording aangegeven hierover in contact te moeten treden met de provincie Gelderland. Een deel van het gebied is beschermd natuurgebied (Natura 2000). De provincie verlangt nu van de gemeente een onderzoek.

Onderzocht moet worden of de vleermuis in het gebied zijn foerage en of leefomgeving heeft. Doordat zij nu in hun winterslaap zitten kan dit nu niet onderzocht worden. Het gevraagde onderzoek kan pas in april-juni worden gehouden. Dit betekent dat dit winterseizoen nog geen duidelijkheid komt of er meer verlichtingsarmaturen geplaatst kunnen gaan worden. Het CDA betreurt dit besluit. Wel zullen deze winter de bestaande verlichtingsarmaturen worden vervangen naar LED verlichting. LED verlichting heeft een hogere lichtopbrengst. Met andere woorden: de lampen stralen meer licht uit, en verlichten een groter oppervlak.

Geef een reactie