Het complete proces rondom voeding voor de patiënt op afdeling 1 oost en 1 west patiëntmaaltijden is sinds vorige week volledig digitaal in St Jansdal via het systeem CuliCart. De voedingsassistente loopt langs de patiënt en registreert de menukeuze van de patiënt op de iPad.
De livegang van de andere afdelingen is gefaseerd en eind april zijn alle afdelingen digitaal.
In CuliCart ziet de voedingsassistent wat ze de patiënt kan aanbieden, op basis van dieet en allergieën die worden doorgegeven via het elektronisch patiëntendossier. Door het bijhouden van de voedingsinname (wat wordt aangeboden en wat op gaat) wordt de voedingsinname van de patiënt digitaal gevolgd door de voedingsassistent, verpleging en diëtist.
Doordat in CuliCart voor de voedingsassistent zichtbaar is welke doelen de patiënt moet halen, bijvoorbeeld de hoeveelheid eiwit per dag, kunnen de voedingsassistenten de patiënt beter ondersteunen om naar dit doel toe te werken. Daarnaast heeft de keuken van het St Jansdal nieuwe eiwitrijke tussendoortjes ontwikkeld met verse ingrediënten. Door deze aanpassingen in het voedingsconcept kan een belangrijke bijdrage worden geleverd bij de behandeling van patiënten met ondervoeding of het risico op ondervoeding.