Gouden K voor directeur Stadsmuseum Harderwijk

Zaterdag heeft Corien van der Meulen, directeur van het Stadsmuseum Harderwijk, een landelijke onderscheiding beeldende kunst, een gouden K, ontvangen. Wethouder Cultuur, Gert Jan van Noort, reikte deze eervolle onderscheiding aan haar uit. Wethouder Van Noort: “Corien heeft van het Stadsmuseum, met zijn wisselende tentoonstellingen en gratis toegankelijke exposities op de begane grond, en het Marius van Dokkummuseum, plekken gemaakt waarin ruimte en aandacht is voor veel verschillende vormen van beeldende kunst voor een verschillend publiek.”

Corien van der Meulen is sinds vijf jaar directeur van het Stadsmuseum Harderwijk. Het Marius van Dokkummuseum in de Snijkamer van de voormalige universiteit van Harderwijk werd afgelopen voorjaar geopend. Wethouder Van Noort heeft Corien van der Meulen genomineerd omdat zij haar unieke visie op het toegankelijk maken van beeldende kunst voor een zo breed mogelijk publiek, op een bijna vanzelfsprekende manier in de praktijk weet te brengen.

De Gouden K is een eervolle onderscheiding die jaarlijks door de Stichting Kunstweek wordt toegekend aan hen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. Elk jaar worden maximaal tien Gouden K’s toegekend, op voordracht van gemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *