Nieuwe dorpshuis in Garderen heet De Wardborg

Het nieuwe dorpshuis in Garderen gaat De Wardborg heten. De Wardborg is bedacht door één van de inwoners uit Garderen. Er waren door inwoners uit Garderen zo’n 60 nieuwe namen bedacht. De Wardborg is gekozen als mooiste en best passende naam bij Garderen. Het verwijst naar de ligging van het nieuwe dorpshuis aan de rand van Garderen en naar de rijke historie van het dorp.

Een reactie op “Nieuwe dorpshuis in Garderen heet De Wardborg
 1. Helaas is dit nieuwe dorpshuis er neergezet door de gemeente Barneveld om het oude dorpshuis De Koepel goed te verkopen aan een bouwbedrijf. Dit bouwbedrijf wil er dure appartementen opzetten, wat veel geld opleverd. Het nieuwe dorpshuis kost de belastingbetaler 1,7 miljoen, terwijl Dorpshuis De Koepel gerenoveerd had kunnen worden onder de 1 miljoen. Het verenigingsleven in Garderen stelt niet veel meer voor. Op een muziekvereniging en een sportvereniging na is er verder niet veel meer wat gebruik wil maken van een dorpshuis, wat buiten het dorp staat. Zelfs Plaatselijk belang heeft de laatste jaren geen gebruik meer gemaakt van Dorpshuis De Koepel.
  Gaan we dezelfde kant op als in Elspeet, waar het nieuwe dorpshuis niet meer in gebruik is ?
  De gemeente Barneveld heeft een verkeerde volgorde van werken. Nu is het: Eerst bouwen, en dan zien we wel wie er in komt.
  Het zou zo moeten zijn: Eerst onderzoeken of er behoefte is, dan pas bouwen.
  Het is te hopen dat de Wardborg later niet het Eindpunt gaat heten.
  Inwoners van Garderen: maak er gebruik van nu het nog kan.

Geef een reactie