10 jaar Noord Veluws Museum wordt gevierd met vrije toegang

Het Noord-Veluws Museum viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan. Om dit kracht bij te zetten kan iedere inwoner van de gemeente Nunspeet dit jaar op zaterdag het museum van 15:00 tot 17:00 uur gratis bezoeken.

Op deze wijze wil het Noord-Veluws Museum onderstrepen dat dit museum een plek is voor iedereen. Er zijn drie zalen, elk met een eigen tentoonstelling. De vaste collectie met schilderijen van de Noord Veluwe vertelt het verhaal van deze omgeving vanaf het einde van de 19e eeuw. Landschappen, boerderijen en bewoners uit de streek rond Nunspeet, van Elburg tot Elspeet, zullen tot de verbeelding spreken en soms herinneringen oproepen. Directeur Roeland Robert bevestigt: “We doen niet moeilijk, vragen niet om bewijsstukken. Kom je vanaf 15:00 uur, dan kun je gewoon naar binnen. Al kom je puur uit nieuwsgierigheid tien minuten even kijken, je bent van harte welkom. “

10 jarig bestaan
Vanwege het authentieke landschap en het boerenleven was Nunspeet sinds het einde van de 19de eeuw een geliefde bestemming voor kunstenaars. Het rijke verleden als kunstenaarskolonie was de reden van de opening van het museum op 1 november 2014. Een museum voor beeldende kunst en een uitnodigende plek waar mensen graag terugkomen. 2019 met ruim 33.000 bezoekers aan de tentoonstellingen van Marjolein Bastin ‘Tekenen is ademen’ en Arthur Briët ‘Rembrandt van de Veluwe’ werd het top jaar in het 10-jarig bestaan en in november vorig jaar werd de 100.000ste bezoeker welkom geheten.

Bron: RTV Nunspeet

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *