15 Barnevelders nu ook Nederlander

Vijftien Barnevelders zijn voortaan niet alleen Barnevelder, maar ook Nederlander. Zij zijn oorspronkelijk afkomstig uit Syrië, Hongarije, Brazilië, Polen, Turkije, Iran en Irak. Tijdens de naturalisatieceremonie ontvingen zij uit handen van burgemeester Luteijn het Besluit van Nederlanderschap, waarmee ze officieel Nederlander zijn en een Nederlands paspoort kunnen aanvragen.

Naturalisatieceremonie

De naturalisatieceremonie is het laatste stukje van het proces om Nederlander te worden. Tijdens de ceremonie wordt stilgestaan bij de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en wordt de ‘verklaring van verbondenheid’ afgelegd. Met deze verklaring beloven de nieuwe Nederlanders de rechten en vrijheden die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen.

Volledig meedoen in de samenleving

Burgemeester Luteijn: “Barnevelders waren het al. Het is mooi, dat ze nu ook de Nederlandse nationaliteit hebben. Daarmee kunnen ze volledig meedoen in de samenleving. Stemmen tijdens verkiezingen, reizen naar het buitenland en ieder beroep kunnen uitoefenen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.