2 nieuwe wandelroutes in Harderwijk

Wethouder Wilco Mazier van de gemeente Harderwijk heeft recent 2 nieuwe wandelroutes geopend: de Klompenpaden Sonnevanckpad en Heyrderpad. Klompenpaden zijn wandelroutes over het boerenland in Gelderland en Utrecht. In totaal zijn er 150 Klompenpaden.

Wandelingen door het buitengebied

Het Sonnevanckpad is een rondwandeling van 10 kilometer door het buitengebied van Harderwijk. De wandeling start bij zorginstelling Sonnevanck en voert de wandelaar door de bossen rond Harderwijk. Maar ook over het Beekhuizerzand en de oude agrarische enclave Beekhuizen. Het Heyrderpad is 11 kilometer lang en het 150ste Klompenpad. De start is in Hierden, bij Kasteel de Essenburgh. De route loopt langs beekjes, oude landgoederen en boerderijen in het buitengebied
van Hierden. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren. Daarom geldt een aanlijnplicht voor honden.

Vrijwilligers en financiers

De routes zijn tot stand gekomen met medewerking van grondeigenaren, enthousiaste vrijwilligers, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere partijen uit de streek. De Klompenpaden zijn gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Harderwijk, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij. Met de opening van het nieuwe Heyrderpad komt de oude Veluwse Randmeerroute te vervallen. Binnenkort worden de borden en paaltjes van deze route verwijderd.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *