Jongeren kunnen zich beter ontwikkelen wanneer zij opgroeien in een positieve, gezonde en veilige leefomgeving. Opgroeien in deze omgeving maakt ook de kans kleiner dat jongeren gaan drinken, roken of drugs gaan gebruiken. De gemeente Zeewolde heeft zivh aangesloten bij OKO onder begeleiding van het Trimbos-Instituut.

OKO staat voor Opgroeien in een Kansrijke Omgeving. Zeewolde voelt de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een positieve leefomgeving voor jongeren. Waar dan ook: thuis, op school, in de vriendenkring én bij de vrijetijdsbesteding. Om te zien hoe het met de jongeren gaat, heeft de GGD de afgelopen tijd een gezondheidsmonitor gehouden binnen het voortgezet (speciaal) onderwijs.

Dialoogsessie voor vrijwilligers, professionals en ouders/verzorgers
Op 13 mei organiseert Zeewolde een dialoogsessie. Hier worden de cijfers van de gezondheidsmonitor van de GGD gepresenteerd. Zo ontstaat een goed beeld van de situatie. Met de sleutelfiguren uit het leven van jongeren wil de gemeente in gesprek. Samen wordt bepaald waar men de komende jaren aan wil werken.

Wanneer: maandag 13 mei 2024
Waar: Meermin, Kerkplein 20 Zeewolde
Tijd: 11.30 – 15.30 uur (inclusief lunch)
Bent u betrokken bij jongeren als vrijwilliger, professional of als ouder/verzorger? En wilt u meedenken over de toekomst van onze jongeren? Meld u aan.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *