8 gemeenten staan voor leven lang sport en bewegen

De regionale samenwerkingsagenda Sport en Bewegen Noord-Veluwe 2020-2023 is vastgesteld. De agenda beschrijft 8 onderwerpen waarin de Noord-Veluwse gemeenten Heerde, Hattem, Elburg, Oldebroek, Nunspeet, Putten, Ermelo en Harderwijk de komende jaren gezamenlijk optrekken.
De 8 Noord-Veluwse gemeenten zetten zich samen met de sportaanbieders en maatschappelijke partners in voor een leven lang sporten en bewegen voor alle inwoners. Dat gebeurt lokaal, maar er zijn ook gemeenschappelijke thema’s en activiteiten. Zoals duurzame sportinfrastructuur, evenementen, uitbreiding van het aantal Open Clubs en het versterken van de kerngroepen lokale sportakkoorden.

Wethouder sport van de gemeente Harderwijk, Marcel Companjen: ‘De samenwerking is een goede manier om efficiënt en effectief te kunnen werken. Met elkaar hebben we zicht op wat we al samen doen en ook op hoe we samenwerken. De focus ligt op wat ons gezamenlijk bindt. De agenda is een leidraad bij de uitvoering van het sportbeleid op regionaal niveau. We bouwen samen voort op wat goed gaat, bundelen onze gezamenlijke ambities, stemmen die met elkaar af en benutten de kracht van onze prachtige en veelzijdige regio.”

, ,

Geef een reactie