Aanslag gemeentelijke belastingen Ermelo, Harderwijk en Zeewolde

Inwoners van Ermelo, Harderwijk en Zeewolde ontvangen deze maand de aanslag gemeentelijke belastingen van Meerinzicht. Meerinzicht is de samenwerking van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde.

WOZ-beschikking en belastingen

Op de aanslag zijn de WOZ-beschikking en één of meer van de volgende aanslagen te zien:

  • onroerendezaakbelastingen;
  • afvalstoffenheffing vastrecht;
  • afvalstoffenheffing vastrecht verzamelcontainer;
  • afvalstoffenheffing Diftar;
  • riool- en waterzorgheffing;
  • reclamebelasting.

Alle informatie en de tarieven van deze gemeentelijke belastingen zijn te vinden op www.meerinzicht.nl/belastingen.

” WOZ-waarde is zorgvuldig bepaald”

De heffingsambtenaar heeft voor alle onroerende zaken, grond en gebouwen, de (WOZ-) waarde bepaald. Hiervan ontvangt men een beschikking. De WOZ-waarde voor 2022 is bepaald naar het waardepeil van 1 januari 2021. Dit gebeurt door te vergelijken met woningen die rond die periode zijn verkocht. In het afgelopen jaar is de waarde van woningen in Ermelo gestegen. Dat past bij het landelijke beeld. Daarbij zijn wel verschillen per marktsegment, wijk en type woning. Met de waarde op uw WOZ-beschikking wordt de aanslag onroerendezaakbelastingen berekend. Maar ook het waterschap en de belastingdienst maken hier gebruik van. Via www.meerinzicht.nl/belastingbalie is het taxatieverslag in te zien.

Andere naam voor rioolheffing

De tarieven van de rioolheffing zijn gelijk aan die van 2021. Wel is de naam veranderd in riool- en waterzorgheffing.

Afvalstoffenheffing/Diftar verhoogd

Met de afvalstoffenheffing betalen inwoners voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. Het gaat om een vast bedrag per jaar. Dit bedrag is verhoogd van € 92,50 naar € 95,00 per jaar. Inwoners die een verzamelcontainer gebruiken betalen € 195,00 (€ 95,00 vastrecht en € 100,00 vastrecht verzamelcontainer). Indien men eigen containers gebruikt, dan ontvangt men ook een aanslag Diftar voor het legen van de containers in 2021. Dit wordt achteraf gefactureerd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.