Advies over opruimen stukjes zonnepaneel na brand Nijkerkerveen

Aan de Laakweg in het buitengebied van Nijkerkerveen is een loods door brand verwoest. Bij de brand zijn stukjes folie en mogelijk ook glas van zonnepanelen in de directe omgeving terechtgekomen. Het gaat om de Laakweg, Buntwal, Naaldenkoperweg, Schoolstraat, Oosterveenstraat en Hoevelakenseweg in Nijkerkerveen. De gemeente Nijkerk adviseert omwonenden de stukjes zonnepaneel zo snel mogelijk zelf te verwijderen. Dit om te voorkomen dat de stukjes in de voedselketen terechtkomen.

Het advies is om de vrijgekomen stukjes in tuinen en erven voorzichtig met handschoenen op te pakken en in de kliko bij het restafval te doen. Groenten uit moestuinen kunnen worden gegeten, maar moeten wel eerst worden gecontroleerd en afgespoeld.

In de directe omgeving van de Laakweg is veel grasland. De stukjes zonnepaneel kunnen risico’s voor het vee opleveren. Daarom luidt het advies het vee uit de wei te halen, het gras te maaien en het maaisel als afval af te voeren. Ook voor bouwland geldt het advies geen risico’s te nemen en de grond zorgvuldig te controleren. Het waterschap voorziet geen problemen met het oppervlaktewater. Neem bij twijfel contact op met het Waterschap Vallei en Veluwe.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *