Band op Spanning op woensdag 18 augustus in Putten

Op woensdag 18 augustus van 08.00 tot 13.00 uur komen medewerkers van Band op Spanning naar het parkeerterrein van het Gervenhof in Putten. Daar zullen zij de gratis service Band op Spanning gaan uitvoeren. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt.

Te lage bandenspanning

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks circa 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kilogram extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Tijd voor actie

Met de service ‘Band op spanning’ kan op concrete wijze een steentje worden bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving. Gemeente Putten ondersteunt dit initiatief en biedt alle bezoekers van het parkeerterrein deze service kosteloos aan.

Hoe gaat het in zijn werk?

Medewerkers van Band op Spanning staan bij de in- en uitgang van het terrein. Daar zullen zij automobilisten aanspreken over deze gratis service. Wilt u meedoen? Dan krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Bent u eenmaal geparkeerd en op pad, dan hoeft u verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning. De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning en de besparingen. Zo weet u precies wat er gebeurd is, wel zo prettig.

Meer informatie

Band op Spanning
info@bandopspanning.nl
www.bandopspanning.nl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *