Barneveld onderzoekt haalbaarheid van warmtenet in Voorthuizen

De gemeente Barneveld laat dit najaar in Voorthuizen onderzoeken of de aanleg van een warmtenet haalbaar is. Er wordt gekeken naar de technische en financiële haalbaarheid in het centrumgebied van Voorthuizen.

Wat is een warmtenet?

Een warmtenet is een buizenstelsel onder de grond waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water kan worden gebruikt om gebouwen te verwarmen. Het water wordt verwarmd met een duurzame warmtebron in plaats van aardgas. Dit past bij het doel van de gemeente om over te stappen op duurzame energie. Het onderzoek wordt dit najaar gedaan. De keuze voor een warmtenet maken inwoners daarna samen met de gemeente.

Uiteindelijke keuze aan woningeigenaren

Als er mogelijkheden voor een warmtenet zijn, volgen gesprekken met betrokken woningeigenaren en de woningstichting. Zij bepalen of ze een aansluiting op een warmtenet willen. Alleen als een grote groep woningeigenaren de overstap wil maken naar een warmtenet, is de aanleg mogelijk. De ontwikkeling van een warmtenet vraagt zowel in voorbereiding, als in de uitvoering tijd en zorgvuldigheid. Als het gaat gebeuren, zal het nog zeker 8 jaar duren voordat het zover is, aldus de gemeente Barneveld.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *