Barneveld plaatst graffitimuur bij skatebaan Espeterweg

De gemeente Barneveld heeft een graffitimuur voor de jeugd laten plaatsen bij de skatebaan aan de Espeterweg. De muur staat rechtsachter in de hoek van de skatebaan. Met de jongeren zijn afspraken gemaakt over het beheer van de muur en de omgeving ervan. Enkele maanden geleden hebben jongeren het verzoek bij de gemeente ingediend voor een legale graffitimuur. De jongeren hebben deze wens al jaren. Daarom heeft de gemeente de wensen, mogelijkheden en voorwaarden met de jongeren besproken.

Voorwaarden
Bij de graffitimuur horen ook afspraken over het beheer van de graffitimuur en de omgeving ervan. In het projectplan dat de jongeren hebben ingediend, hebben zij aandacht besteed aan het beheer. Afgesproken is, dat de gebruikers (jongeren) (toe)zicht houden op het juiste gebruik van de locatie. Ze houden de locatie schoon en ruimen de troep op. De jongeren houden nauw contact met de gemeente, bijvoorbeeld als er opschoning of reparatie nodig is. Zij zijn trots op hun plek en nemen er graag de verantwoordelijkheid voor.

Officiële opening
Op 18 augustus vindt de officiële opening van de graffitimuur plaats. De invulling en het tijdstip daarvan wordt nog met de jongeren besproken. Buurtbewoners zijn met een brief geïnformeerd over de muur. Zij krijgen een uitnodiging voor de officiële opening.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *