Barneveld zoekt nieuwe burgemeester

De gemeente Barneveld zoekt een nieuwe burgemeester. Om de beste burgemeester te vinden, maakt de vertrouwenscommissie, een commissie van gemeenteraadsleden, een profielschets. Hierin staan eigenschappen en kwaliteiten die de nieuwe burgemeester moet hebben. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat inwoners, ondernemers en organisaties hierover meedenken. Op dit moment maakt de vertrouwenscommissie een vragenlijst. Vanaf donderdag 19 mei is op de gemeentelijke website een link naar de vragenlijst terug te vinden. Inwoners kunnen op de vragenlijst aangeven wat ze belangrijk vinden voor de nieuwe burgemeester. 

Opstellen profielschets

De vertrouwenscommissie gebruikt de resultaten van de vragenlijst bij het maken van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Daarna wordt de profielschets voorgelegd aan de gemeenteraad. Het is te verwachten dat op maandag 5 september 2022 de profielschets wordt vastgesteld en aangeboden aan de commissaris van de Koning John Berends. Dit gebeurt tijdens een buitengewone raadsvergadering.

Werven na de zomer

Op basis van de profielschets wordt de vacature opengesteld. Dan kan ook de zoektocht naar de nieuwe burgemeester voor de gemeente Barneveld starten. Geïnteresseerden kunnen tussen 9 en 30 september 2022 op de vacature voor de nieuwe burgemeester reageren. De commissaris van de Koning ontvangt de sollicitaties.

Van aanbeveling tot benoeming

De vertrouwenscommissie selecteert de twee meest geschikte kandidaten en doet in december een voorstel aan de gemeenteraad voor een aanbeveling. Het is de bedoeling dat de nieuwe vaste burgemeester voor de gemeente Barneveld half februari 2023 door de commissaris van de Koning wordt geïnstalleerd.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *