Barneveldse heeft belangrijke inbreng bij winst Europees kampioenschap waterpolo vrouwen

Zaterdag hebben de Nederlandse waterpolovrouwen het Europees kampioenschap behaald. In Eindhoven werd in de slotseconden met 8-7 gewonnen van Spanje. In het eerste kwart van de wedstrijd nam Spanje een 1-0 voorsprong en miste Nederland, dat regerend wereldkampioen is bij de vrouwen, meerdere kansen om gelijk te maken, waarna de Spaansen de score verdubbelden naar 2-0. Simone van de Kraats uit Barneveld bracht Nederland met een rake penalty terug in de wedstrijd, en zette de stand op 2-1. In het tweede kwart leverde Nederland een fraaie krachttoer en draaide het de 2-1 achterstand plots om in een knappe 3-5 voorsprong. Die marge wist de ploeg van de Griekse bondscoach Evangelos Doudesis niet vast te houden: Spanje scoorde twee keer achter elkaar en trok de stand zo weer gelijk. Daarna liep de score op tot 7-7 en in de slotseconden pakte Nederland na een rommeldoelpunt van Bente Rogge een kostbare 8-7 voorsprong. Die klap kwam Spanje niet meer te boven.

Bron: Omroep Gelderland