Bescherming vennetje bij Schaapskooi in Ermelo

Voor veel inwoners van Ermelo is het vennetje bij de Schaapskooi aan de westkant van de Ermelose heide een begrip. Het ven is rijk aan amfibieën en rondom het ven komen diverse soorten reptielen voor. In het verleden stond er een hek om het ven heen om het te beschermen en honden uit het water te weren. Na een herinrichting van het ven is het hek weggehaald.

De gemeente Ermelo zegt nu te zien dat het ven weer volop wordt gebruikt door honden en paarden. Die bewegingen zijn niet goed voor de amfibieën in het ven, waaronder de salamanders, kikkers en padden. Ook zijn er recent goudkarpers uit gevist, dit is niet alleen strafbaar, maar ook eten dergelijke vissoorten alles op wat beweegt. Om de kwetsbare en beschermde diersoorten rust en bescherming te geven, is er weer een hek om het ven geplaatst.

Het beschermen van de kwetsbare natuur in Ermelo vraagt om samenwerking en wederzijds begrip. Ermelo vraagt daarom om medewerking en begrip voor het plaatsen van het hek. Op dit moment zegt de gemeente geen andere oplossing te weten.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *