Bestrijding Japanse Duizendknoop in Ermelo

Op verschillende plekken in Ermelo groeit de Japanse Duizendknoop. Niet alleen in tuinen, maar ook in openbare groengebieden. De plant is daar ongewenst, omdat hij enorm woekert. De snel groeiende plant verdringt andere planten en struiken. Daarnaast beschadigt de Japanse Duizendknoop stoepen, wegen, rioleringen, woningen en andere bouwwerken. De plant is door het ministerie aangewezen als ongewenst en schadelijk. Het mag daarom met een bestrijdingsmiddel worden bestreden

Het groeiseizoen is afgelopen. Daarom is dit het moment om met de bestrijding van de Japanse Duizendknoop te starten. Dit zal in de komende weken gebeuren. De gemeente bestrijdt de planten door te maaien en de planten te besproeien met een bestrijdingsmiddel. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden wordt rekening gehouden met buitenspelende kinderen.

Heb je de plant zelf in je tuin? Doe het afval van het snoeien of maaien dan niet in de groene container. Anders bestaat het risico dat de plant zich juist verder verspreidt. Het afval van de plant moet in de grijze container.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *