‘Betere treinverbinding voor Harderwijk is stap dichterbij’

Een betere treinverbinding voor Harderwijk is een stap dichterbij, volgens het Ermelo’s weekblad. De steun voor de aanleg van een keerpunt bij het NS-station in Harderwijk wordt steeds groter. Dat zegt wethouder Wilco Mazier van de gemeente Harderwijk. Na de provincie Gelderland en de regio Utrecht heeft nu ook de regio Zwolle te kennen gegeven baat te hebben bij meer treinen tussen Harderwijk en Meppel. Het gaat om vier sprinters per uur waar er nu twee rijden, aldus het weekblad.

De wethouder heeft goede hoop dat ook de spitstreinen weer in de dienstregeling worden opgenomen. Voor zowel de keerlus als de extra treinen in de spits stelt ProRail wel als voorwaarde dat een oplossing wordt gevonden voor de onbewaakte spoorwegovergangen in de gemeenten Ermelo en Nijkerk. Door beide gemeenten wordt hiernaar een gezamenlijk onderzoek uitgevoerd. Verwacht wordt dat de uitkomsten hiervan binnenkort bekend worden.

In Ermelo gaat het om de Horsterweg en de Telgterweg. In Nijkerk is bij het centrum een overweg die men wil opheffen. Op dit moment is er wel een keervoorziening maar deze is bij het NS-station in Nunspeet. Dat betekent dat de spitstreinen tussen Amersfoort en Harderwijk leeg doorrijden naar Nunspeet om daarna leeg terug te keren naar Harderwijk. Dat kost geld waar geen inkomsten tegenover staan. Mocht de keerlus er komen dan wordt ook de overweg aan de Deventerweg in Harderwijk van een tunnel voorzien, aldus het Ermelo’s weekblad.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *