Beweegroutes in Nijkerk en Hoevelaken

Nijkerk en Hoevelaken hebben voortaan allebei een ‘beweegroute’, De officiële opening van de beweegroute volgt in september tijdens de Nationale Sportweek. De route is nu al te gebruiken. Dit kan wandelend of hardlopend. Ook rolstoelgebruikers kunnen gebruik maken van de routes.

Voor wie zijn de beweegroutes bedoeld?

Iedereen kan gebruikmaken van de beweegroute. Na het scannen van de app vindt men verschillende oefeningen. De QR-code van de FIT app staat op de paaltjes van de route. De oefeningen zijn laagdrempelig en daarom geschikt voor jong en oud. De beweegroute stimuleert om samen buiten te bewegen. Ideaal voor het sociaal contact en het vergroot zeker ook de zelfredzaamheid van ouderen in de eigen omgeving. Elke 24 uur wisselen de oefeningen.

Hoe is de beweegroute te herkennen?

De beweegroute in Hoevelaken start bij De Slag aan Zuiderinslag 2 en in Nijkerk achter het fietspad bij Fortius aan Rijstegoed 2. De route is te herkennen aan de zwarte palen met een QR-code erop. Ook staan er pijlen op de weg. De route is ook te zien via de QR-fit app.

De routes zijn mede tot stand gekomen door samenwerking met Fortius Nijkerk, de Lions Hoevelaken en Nijkerk Sportief en Gezond.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *