Bewoners en vakantieparken zetten Putten in het groen met streekeigen beplanting

7 bewoners uit het buitengebied van Putten en 5 eigenaren van vakantieparken hebben 170 bomen en ruim 6.900 struiken geplant op hun erven en vakantieparken. Dit is het resultaat van de beplantingsactie ‘Putten in het Groen’ van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Gemeente Putten. De uitdeeldag van het plantmateriaal vond vrijdag plaats op een speciaal ingerichte drive-through; een ophaalservice van bomen en struiken voor een groener Putten.

Natuurlijk erf en vakantiepark dragen bij aan biodiversiteit

Een natuurlijk erf en vakantiepark die goed aansluiten op het landschap leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek. Zo zijn bepaalde soorten planten kenmerkend voor de Veluwe.

Vorig jaar was het project gericht op vergroening van recreatieparken. Dit jaar ligt de nadruk op de bewoners van het buitengebied van Putten, maar ook recreatiebedrijven deden mee. Ook voor 2022 krijgen bewoners van het buitengebied en recreatiebedrijven weer de mogelijkheid om mee te doen. Vanaf het voorjaar is dan inschrijving weer mogelijk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *