Bezoekers blijven op zaterdag welkom in de Stadswinkel van Harderwijk

Sinds november 2017 is de Stadswinkel van de gemeente Harderwijk ook geopend op zaterdag en kunnen bezoekers voor een ruime selectie producten en diensten terecht in de Stadswinkel. Dit is een proef geweest van een jaar waarin getest werd of de extra openstelling gewenst is en of er voldoende gebruik van wordt gemaakt.

Het college van burgemeester en wethouders adviseert de gemeenteraad de zaterdagopenstelling te behouden met aangepaste openingstijden: van 10.00 tot 14.00 uur vanaf zaterdag 3 november. Gastvrijheid en goede dienstverlening zijn belangrijk voor de gemeente. De gemeente komt graag tegemoet aan de wensen van haar inwoners. Met de extra openstelling wil zij het makkelijker maken om zaken bij de gemeente te regelen.

Er is op twee manieren geëvalueerd. Op basis van de bezoekersaantallen en op basis van een enquête onder bezoekers op zaterdag. Uit de bezoekersaantallen blijkt dat gemiddeld 8% van de producten/diensten wordt afgenomen op zaterdag. Uit de enquête blijkt dat de meeste bezoekers gericht bij het Huis van de Stad komen om een product/dienst van de gemeente af te nemen. Hun bezoek wordt vaak gecombineerd met bijvoorbeeld het bezoeken van de markt of een winkel en soms met een bezoek aan de bibliotheek. Respondenten geven aan dat zij doordeweeks vanwege hun werk geen tijd hebben om naar het Huis van de Stad te komen. Zij vinden het zeer positief dat de Stadswinkel op zaterdag is geopend.

Geef een reactie