Bijeenkomst in WOC Binnenhof Nunspeet voor LHBTIQ+ gemeenschap

Op dinsdag 31 januari organiseren antidiscriminatiebureau Art. 1 Noord Oost Gelderland en GGD Noord Oost Gelderland van 9:00 tot 12:30 uur een bijeenkomst in WOC Binnenhof aan Colijnstraat te Nunspeet over de positie van mensen met een lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en queer achtergrond in de gemeente Nunspeet. Alle organisaties die maatschappelijk actief zijn in gemeente Nunspeet zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Men zal ingaan op de vraag op welke manier men samen kan bijdragen aan een positieve en veilige leefomgeving voor LHBTIQ+ mensen. Aanwezigheid als organisatie tijdens de bijeenkomst is daarom van belang, want het vraagt gezamenlijke inspanning om positieve veranderingen voor en met LHBTIQ+ mensen te realiseren. Heeft uw organisatie weleens te maken met de LHBTIQ+ doelgroep en wat doet uw organisatie om diensten en de organisatie toegankelijker en veiliger te maken voor LHTBIQ+ mensen uit Nunspeet?

Doel bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst zal men stil staan bij waar LHBTIQ+ voor staat en recente landelijke en lokale onderzoeken t.a.v. LHBTIQ+ mensen bespreken. Ook zullen twee gastsprekers hun verhaal vertellen over hun achtergrond als christelijke LHBTIQ+’er. Het doel van de bijeenkomst is om de uitdagingen waar LHBTIQ+ mensen in de gemeente Nunspeet tegenaan lopen te herkennen, te onderzoeken en bij te dragen in het vinden van oplossingen. Wat kunnen organisaties van elkaar leren en is er behoefte bij organisaties aan verdere ondersteuning om met het thema LHBTIQ+ aan de slag te kunnen gaan?

Voor meer info en aanmelden mail: b.koers@art1no-gelderland.nl


Bron: RTV Nunspeet

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *