Bijzondere diploma uitreiking in Harderwijk door Wethouder Reckman

In Harderwijk hebben negen personen uit handen van wethouder Reckman het diploma Leider Sportieve Recreatie (LSR) ontvangen. Daarmee rondden ze hun opleiding af en kunnen nu les- en leiding geven aan recreatieve sportgroepen.

De deelnemers weten wat het is om het mentaal en/of maatschappelijk moeilijk te hebben. Met de opleiding wil Veld 42 hen de kans geven nieuwe stappen te zetten. Alle sportleiders hebben een enorme groei doorgemaakt. Niet alleen op het vlak van lesgeven maar ook op persoonlijk gebied. Een begeleidster zei het treffend: “hij wordt hier aangesproken op wat hij wel kan en voelde zich fijn in de groep”. Wethouder Reckman zei: “Nu kunnen jullie andere mensen in beweging brengen en dat is geweldig”.

De LSR opleiding is onderdeel van de Veld 42 aanpak op de Noord Veluwe en is in samenspraak met de gemeente Harderwijk en de andere gemeentes aangeboden. Met sport wil Veld 42 deelnemers mentaal en sociaal laten groeien. Kees Grovenstein (Veld 42): “Opleiden en mensen de ruimte geven om verantwoordelijkheid te nemen zijn daar belangrijke onderdelen in. Daarmee geven we hen met succes de kans om te ontwikkelen. We zijn blij en trots dat we dit samen met de gemeentes en instellingen voor onze mensen mogen doen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *