Bouw Harderweide deelgebied 2 in Harderwijk officieel van start

In Harderwijk is de bouw van het nieuwe gedeelte van de woonwijk Harderweide officieel van start gegaan. Wethouder Edwin Enklaar en projectontwikkelaars BPD Ontwikkeling en Slokker Vastgoed sloegen de ‘1e’ paal voor deze nieuwe woonwijk. Dit keer niet 1, maar meerdere paaltjes, geslagen door ruim 50 enthousiaste kinderen van de toekomstige bewoners

Een feestelijk spektakel met toekomstige bewoners en kinderen

De komende jaren groeit Harderweide verder met ongeveer 860 nieuwe woningen. De verkoop en bouw van deze woningen worden in verschillende delen en fases uitgevoerd. Te starten met Harderweide deelplan 2 (noord). Deze mijlpaal werd gevierd met een feestelijk en officieel moment waarbij kinderen een hoofdrol speelden.

Het bouwterrein was versierd met een enorme letter “H” met hierlangs allemaal kleine houten paaltjes en in het midden drie grotere palen. Op de cadans van de muziek mochten de kinderen de paaltjes in de grond slaan. Onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners en andere genodigden, gaven wethouder Edwin Enklaar en beide projectontwikkelaars een laatste zware klap op de drie grote palen. Met een grote knal en een proost was hiermee de start van de bouw van het nieuwe gedeelte van Harderweide een feit.

Wethouder Enklaar: “De start van de bouw van Harderweide is een geweldige mijlpaal. We zijn blij de toekomstige bewoners te verwelkomen in deze prachtige woonomgeving.”

Een unieke woonwijk in een groene omgeving

De nieuwe woonwijk Harderweide is onderdeel van Drielanden. Tussen het, bij de Harderwijkers geliefde, Cresent Park en de Groene Zoomweg worden in deelgebied 2 moderne en energiezuinige woningen gebouwd. Het woningaanbod is heel verschillend. Harderweide heeft de voordelen van wonen in een groene omgeving, terwijl alle voorzieningen en de stad Harderwijk ook dichtbij zijn.

Oplevering

Verwacht wordt dat de 1e nieuwe woningen in de zomer 2024 worden opgeleverd. Binnenkort komen er weer woningen in de verkoop. Belangstellenden kunnen zich aanmelden.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *