Bouw van bijzondere pottenbakkersoven aan Watervalsweg in Ermelo

In Ermelo wordt hard gewerkt aan de Watervalweg. Daar vindt de bouw plaats van een middeleeuwse pottenbakkersoven van 3000 kilo. Wethouder Weidema bezocht dit unieke project. Hij was onder de indruk van de creativiteit en toewijding van de mensen van ‘Scherven van Geluk’.

Het project brengt erfgoed en cultuur dichterbij

Hugo Weidema, wethouder Kunst en Cultuur: ”Het is een hele opgave om een oven van dit formaat te bouwen. Dat dit gedaan wordt met authentieke materialen en volgens een ontwerp dat klopt bij de geschiedenis, is een prachtige prestatie. Het project brengt mensen samen en maakt het beleven van erfgoed en cultuur toegankelijk. We dragen als gemeente daarom graag ons steentje bij.“

De bouw van de zware, verplaatsbare oven is heel bijzonder

De initiatiefnemer van ‘Scherven van Geluk’ is kunstenaar Robbert van der Horst..Hij legde tijdens het bezoek uit hoe het project ontstond en hoe het tot nu toe gaat. Én dat professionals uit de wereld van de archeologie het project met veel belangstelling volgen. Het is namelijk de eerste keer dat zo’n oven wordt nagebouwd. En deze versie is ook nog te verplaatsen. Als de oven klaar is weegt hij maar liefst 3000 kilo.

Er is veel hulp voor dit project

Van der Horst: “Het was heel leuk dat we de wethouder konden meenemen in dit mooie en ambitieuze project. Niet alleen het bouwen van de oven is bijzonder, maar ook dat er zoveel mensen meedoen, meehelpen en meedenken. Tot nu toe zijn al ruim 50 mensen en organisaties betrokken bij ons project: van nieuwsgierige bewoners en bedrijven tot specialisten op gebied van historische ovens. En we staan pas aan het begin!”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.