Brief met Puttense verkeersprioriteiten voor staatssecretaris Heijnen en gedeputeerde Drenth

Een nieuwe zuidelijke ontsluitingsweg, een veiligere Nijkerkerstraat (N798), een veiligere Voorthuizerstraat (N303) en het verbeteren van het kruispunt Oude Rijksweg-Hoofdlaan. Deze vier Puttense verkeersprioriteiten heeft wethouder Sander van Nieuwenhuizen vandaag kenbaar gemaakt aan staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) en aan gedeputeerde Peter Drenth (Provincie Gelderland). Beide waren op bezoek in Putten.

“Putten breidt zich uit. Er komt een nieuwe woonwijk en wij leggen een nieuw bedrijventerrein aan. Dat vraagt ook om aanzienlijke investeringen op het gebied van infrastructuur en verkeersveiligheid. Daarnaast zetten wij in op meer gebruik van de fiets als vervoersmiddel”, aldus Van Nieuwenhuizen. “Wij staan voor grote opgaven en daarvoor hebben wij de steun van zowel het Rijk als de provincie nodig”. Wethouder Van Nieuwenhuizen overhandigde de delegatie namens het college van burgemeester en wethouders (B&W) een brief met daarin de Puttense verkeersprioriteiten.

Zuidelijke ontsluitingsweg
Met de ontwikkeling van zo’n 1.300 woningen in de nieuwe woonwijk Halvinkhuizen aan de zuidwestelijke kant van Putten ontstaat een grote toename van het aantal verkeersbewegingen. Van Nieuwenhuizen: “De Van Geenstraat is nu de enige verbinding tussen de Nijkerkerstraat en de Voorthuizerstraat. Die straat loopt vol. Dat maakt een nieuwe zuidelijke rondweg echt noodzakelijk.” Ook vraagt het college van Putten aandacht voor de Nijkerkerstraat. “Het is essentieel voor de bereikbaarheid van Putten en Nijkerk dat de capaciteit van de weg wordt verbeterd, met name bij de kruispunten. Dit ook met het oog op de leefbaarheid en verkeersveiligheid langs en op de weg, want er liggen twee scholen aan deze weg.”

Voorthuizerstraat en kruispunt Hoofdlaan
Het college van Putten vraagt het Rijk en de provincie Gelderland verder om steun voor het verbeteren van de Voorthuizerstraat. “De Voorthuizerstraat is een krappe weg met aan beide zijden bomen. Ook het fietspad is ontzettend smal. Fietsers kunnen elkaar daardoor amper passeren. Putten heeft dan ook behoefte aan het verbeteren van deze weg en dan met name het fietspad”, aldus Van Nieuwenhuizen.

Tenslotte vraagt het college van Putten aan met name de provincie Gelderland om het kruispunt Oude Rijksweg-Hoofdlaan veiliger te maken: “Er is inmiddels het nodige gedaan, maar de veiligheid ter plekke is nog steeds niet optimaal.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *