Brug over Friesegracht Harderwijk benoemd naar Piet Dijkstra

Op woensdag 12 juni is de Piet Dijkstrabrug officieel onthuld door burgemeester Jeroen Joon en de familie Dijkstra. De brug over de Friesegracht bij de Frisialaan is ter nagedachtenis vernoemd naar inwoner Piet Dijkstra. Deze locatie is niet toevallig gekozen. De brug is gelegen vlakbij het huis waar Piet Dijkstra met zijn gezin lange tijd heeft gewoond.

Tien jaar Piet Dijkstra Prijs

Sinds 2015 reikte gemeente Harderwijk jaarlijks de Piet Dijkstra Prijs uit aan een inwoner die zich vrijwillig inzet voor het welzijn van mede-inwoners. Deze vrijwilligersprijs is in 2024 voor de tiende en – op verzoek van de familie Dijkstra – laatste keer uitgereikt. Dit jaar zou Piet Dijkstra 100 jaar geworden zijn.

Petra Brandsen-Dijkstra, dochter Piet Dijkstra: “Als familie vinden wij dat het na 10 jaar Piet Dijkstra Prijs tijd werd voor iets anders. Geen jaarlijkse prijs meer, maar een blijvend aandenken ter inspiratie voor iedereen. Dat dit de brug bij de Friesegracht is geworden vinden wij extra bijzonder. Deze brug ligt vlakbij ons ouderlijk huis aan de Frisialaan. Over deze brug liep hij bijna dagelijks. We zijn dankbaar dat de naam van onze vader, die voor veel mensen in Harderwijk en Hierden van betekenis was, op deze manier blijft voortleven.”

Over Piet Dijkstra

Dijkstra heeft in zijn leven veel verbindingen gelegd in onze samenleving en is tot op de dag van vandaag een grote inspiratiebron. Hij zag in dat de gemeente niet verantwoordelijk is voor het welzijn van iedere inwoner. Dat is ieders verantwoordelijkheid en betekent vertrouwen op de eigen kracht van de samenleving.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *