Burgemeester Ermelo in het nauw, extra raadsvergadering na uitzending ‘opstandelingen’

Burgemeester André Baars van de gemeente Ermelo heeft zich donderdagavond niet van zijn beste kant laten zien, zo menen de inwoners van Ermelo. Dat blijkt uit een telefonische rondgang van de nieuwsredactie van Veluwe FM. In het tv-programma Opstandelingen van BNN-VARA werd donderdagavond een beeld geschetst waarbij het bestuur van Ermelo er wel voor de grote bedrijven met veel geld zou zijn, maar niet voor de burgers. In het programma van presentatrice Sophie Hilbrand zijn burgers te zien die, al dan niet terecht, een conflict hebben met de overheid. Daar waar gemeenten veelvuldig termen als ’transparantie’en ‘belang van de burger’hanteren, werd in het tv-programma pijnlijk duidelijk dat de lokale politiek in Ermelo niet gediend lijkt van inmenging in conflicten van buitenaf. Het programma behandelde de procedures rond eendenslachterij Tomassen Duck-To. Medio 2016 nam het de Harderwijkse slachterij VSE over en hevelde de productie over naar Ermelo. Vervolgens wilde Hilbrand het functioneren van de lokale democratie in kaart brengen. Daarvoor is hoor en wederhoor van belang. Burgemeester André Baars, die verantwoordelijk is voor de portefeuille handhaving, wilde echter niet meewerken aan het programma. Op de dag van de raadsvergadering van 16 oktober sprak Baars de raadsleden toe en zei letterlijk: ,,U moet wel vóór stemmen”, zo was te zien op beelden van de vergadering. Hilbrand wilde Baars vragen naar zijn kant van het verhaal, maar volgens de programmamakers weigerde Baars alle medewerking. Toen Hilbrand hem vervolgens op straat aansprak, reageerde de burgervader duidelijk geïrriteerd en zei hij dat, indien de beelden uitgezonden zouden worden, dat problemen zou opleveren voor de programmamakers. Inmiddels is duidelijk dat de gemeenteraad nu al terugkomt van het reces. Er komt een extra raadsvergadering naar aanleiding van de uitzending van opstandelingen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

6 gedachte over “Burgemeester Ermelo in het nauw, extra raadsvergadering na uitzending ‘opstandelingen’”
 1. Dit soort burgemeesters zijn niet meer van deze tijd. Minachting voor burgers en pers. Zal wel gezellig zij. In de business club bij het voetbal .. Dhr baars moet zich heel diep schamen.

 2. Hoog tijd dat deze zogenaamde burgemeester zijn conclusie trekt en plaats maakt voor iemand anders die wel met ieders belangen rekening houdt. Vooral de opmerking: zicht op legalisatie, kom op zeg. Dan roep je er toch zelf om dat de bezem erdoor gehaald moet worden bij de lokale overheid.

 3. Wij als burgers van Ermelo verwachten op z’n minst uitleg van onze burgemeester. Met name over het doordrukken van de “voorlopige verklaring van geen bedenking” in de raadsvergadering van 19 oktober. Als de burgemeester vindt dat de pers de zaken verdraait dan moet hij de eerste zijn om te vertellen hoe het dan wel zit. Overigens verwacht ik van de raadsleden dat – als er procedurele fouten worden gemaakt en daar lijkt het hier op – dat ze dat niet laten gebeuren!
  Dit is diep droevig, met name voor de gedupeerden. Hen wensen we veel sterkte toe!

 4. Niet zo vreemd, meestal gaat het om CDA en VVD burgemeesters, zie diverse affaires rond burgemeesters en wethouders in Limburg. Een ander voorbeeld elders is Nijmegen waar de huidige burgemeester Bruls, daarvoor wethouder, NEC in stand hield door het stadion voor een appel en ei te verkopen, vervolgens voor tientallen miljoenen terug te kopen, en daarna weer voor een fooi te verkopen aan de club. Ook dat werd er gewoon in de gemeenteraad doorgedrukt, mede onder dreiging van de NEC hooligans. De reden: NEC sponsoren Van Delft, de huisjesmelker Hendriks en Marcel Boekhoorn zijn tevens zeer belangrijke CDA sponsors. Ook worden allerlei verordeningen er even snel doorgehamerd waarmee concurrenten van CDA sponsors in het lokale MKB circuit worden uitgeschakeld.
  En wat te denken van CDA wethouder en CNV voorman Katerberg in Ommen die tegen geheime betalingen bereid is overal mee akkoord te gaan of het nu om massa-ontslagen of om illegale vuile grondstort gaat.
  Dit alles gaat zo makkelijk in de gemeentepolitiek omdat er nauwelijks (toe)zicht is op de financiering van lokale afdelingen van partijen, hun lokale campagnes en emolumenten voor hun bestuurders, incl. prive voordeeltjes (zoals gratis verblijf in buitenlandse optrekjes van de sponsors, eventueel inclusief Trijntjes en wijntjes. Of zeer voordelige aankoop van vakantiehuisjes. Voor dhr Baars natuurlijk niet in Ermelo).
  Zo wordt de narcostaat Nederland vanonderaf gevoed en in stand gehouden door de lokale voedsel-, bouw- en og- maffia. Het is de belangrijkste reden voor het CDA om zich te profileren als lokale partij. Complimenten voor Sophie dat zij dit aan het licht brengt. Maar zij zal wel moeten oppassen, want deze zgn Christenen zijn tot alles in staat om je in naam van hun lieve heer en eigen collectezak de mond te snoeren. Ik spreek uit eigen ervaring met deze Christen Jihadisten.

 5. Het wordt tijd dat de burgers in actie komen. Van de politiek hoeven we niets te verwachten. Het is ook nog eens financiele chaos in Ermelo. Het is niet alleen Tomassen, maar nog veel andere zaken waaronder Bruin cafe. Schandalig. Dit moeten wij niet meer pikken als burger. Maar ja een demonstratie zal wel verboden worden want democratisch is het al lang niet meer! Waarom zouden wij als burgers ons wel braaf aan alle regels houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *