Burgemeester Harm-Jan van Schaik verlaat Harderwijk

Burgemeester Van Schaik van de gemeente Harderwijk heeft aan de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie zijn vertrek per 1 september aanstaande aangekondigd. Van Schaik is sinds januari 2013 burgemeester van Harderwijk en Hierden.

“Ik heb met ongelofelijk veel enthousiasme en liefde mijn werk als burgemeester en burgervader gedaan voor onze prachtige stad en even prachtige dorp. Ondanks dat ik eerder dan het einde van mijn tweede termijn vertrek als burgemeester, heb ik niet het gevoel dat ik zaken onafgemaakt achterlaat. Het werk van een burgemeester, dat in dienst staat van inwoners en samenleving, is nooit klaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat alle plannen en projecten in goede handen zijn.”

“Met nog 16 maanden te gaan in mijn tweede termijn heb ik regelmatig nagedacht over mijn volgende stap. Voor mij is dit een kans uit duizenden die wel iets later had mogen komen, maar kansen kun je nu eenmaal niet plannen. Ik neem straks met een dubbel gevoel afscheid. Ik laat heel veel moois en onvergetelijks achter, maar treedt ook het nieuwe en onbekende met veel plezier tegemoet.”

“Ik treed op 1 september toe tot de Raad van Bestuur van Amaris Zorggroep, actief in de Gooi en Vechtstreek en de regio Eemland. De ouderenzorg staat voor de nodige uitdagingen door onder andere de demografische en politieke ontwikkelingen. In een tijd waarin het aankomt op het verenigen van ouderen en hun sociale netwerken met zorgverzekeraars, gemeenten, woningcorporaties, religieuze gemeenschappen en maatschappelijke organisaties, wordt mijn ervaring als burgemeester van Harderwijk gezien als toegevoegde waarde. Bijdragen aan betekenisvol ouder worden is voor mij de drijfveer om de overstap naar de zorg te maken”.

De gemeenteraad overlegt met de Commissaris van de Koning over de opvolging. De komende maanden staan in het teken van zorgvuldig overdragen en afronden van taken. “En in het teken van terugkijken en afscheid nemen van wat we samen de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd”, aldus Van Schaik. “Mijn gezin en ik blijven gelukkig wel in deze prachtige gemeente wonen, dus elkaar helemaal loslaten hoeft niet.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *